Ons verhaal

We zijn en blijven in de eerste plaats een bakkerij, een ‘petite boulangerie’, of beter, La Petite Boulangerie. Je kan bij ons terecht voor je dagelijks brood, voor taart en koekjes, of om even te relaxen en te genieten van een lekker ontbijt, een goeie boterham tijdens de middag, of een kom verse soep. Al vijf generaties lang geeft de familie Gilain hun ‘savoir-faire’ door van vader op zoon.

Het verhaal van onze familiebakkerij begint in 1912, net voor De Grote Oorlog. Toen opende Emile Gilain de eerste bakkerij ‘Gilain’ in Namen. Tot vandaag worden onze broden, koekjes en taarten op dezelfde manier gemaakt. Het zijn de simpele geheimen van toen die ook vandaag een succes zijn. Het jongste recept in ons receptenboekje is zo’n 50 jaar oud.

Geschiedenis

1912

Emile Gilain opent samen met zijn vrouw Marie Louise Darville een bakkerij op de Avenue de Belgrade in Namen

1929

René Gilain, een van de zonen van Emile en Marie Louise, neemt de zaak over. Samen met zijn vrouw en met de hulp van hun kinderen breiden ze de zaak verder uit..

1969

De zonen van René zetten de familiezaak verder.

1970

De oudste zoon, André, opent een patisserie in de Rue Patenier 59 te Salzinnes.

1985

De patisserie in Salzinnes wordt overgenomen door Philippe, een van de zonen van André.

2004

Benoit, de oudste zoon van André, zet de familietraditie voort en baat samen met zijn vrouw Nadine La Petite Boulangerie uit in de Rue Basse Marcelle in het centrum van Namen. Zij hebben de zaak gemaakt tot wat ze vandaag is.

2011

Laurent, de jongste zoon van Benoit en Nadine stapt mee in de familiezaak. Hij leert er het vak van zijn vader, grootvader en overgrootvaders.

2016

Het is Laurent die nu samen met zijn broer Dimitri de horizon van de bakkerij verruimt door de broden en de koekjes online te verkopen.